Workshop Plus

Tijdens de 3 uur durende workshop krijg je tips en adviezen om een mooie filterkoffie te zetten. En kun je zelf, hands-on, met verschillende zetwijzen en koffiebonen oefenen en zo de onderlinge verschillen ervaren én proeven. In deze workshop komen 2 zetwijzen aan bod en worden 2 verschillende soorten koffiebonen gebruikt.

Essentie van de workshop
Onder het genot van een eerste kop filterkoffie vertelt Sander de Putter je over de verschillende zetwijzen om filterkoffie te zetten en het effect op de smaak van koffie.

Daarna ga je, na een demonstratie, zelf aan de slag met de eerste zetwijze.

Onder het genot van een zelf gezette kop filterkoffie vertelt Sander de Putter welke stappen worden gezet om van een koffiebes tot een kop koffie te komen. Daarbij vertelt Sander ook over het effect van de verschillende stappen op de smaak van koffie.

Na een presentatie over de herkomst van koffie en de verschillende verwerkingsmethoden, ga je aan de slag met de tweede zetwijze. Daarna gaat Sander in op smaak. Het smaakwiel gaat je hierbij helpen (klik voor grote weergave).


CCC_Tasters_Wheel_LR


Het laatste deel van de workshop bied je de mogelijkheid om (nog) meer hands-on ervaring op te doen met de 2 zetwijzen. Na afloop van de workshop ben je in het bezit van:

  • Tips en adviezen om zelf een mooie filterkoffie te kunnen zetten
  • Ervaring met de kenmerken van 2 verschillende zetwijzen en koffiebonen
  • Handout van de workshop
  • Nieuwe contacten met andere koffieliefhebbers

Details

Een workshop duurt ongeveer 3 uur en kost € 67,50 per deelnemer. Minimaal 4 deelnemers en maximaal 8 deelnemers per workshop.