Koffietoer december 2015

admin Uncategorized

Vorig weekend heb ik samen met vriend, en zwager, Marino een kleine koffietoer gemaakt door Amsterdam. Dit jaar bezochten we Bocca, Scandinavian Embassy, Brazuca en Lot SixtyOne. Het begon als een mooie dag, dus hup… op de fiets.

koffietoer december 2015

Bocca heeft z’n espressobar nog niet zo heel lang geleden geopend. Voor mij was het het tweede bezoek aan deze bar. Het is een indrukwekkende zaak, met een overdaad aan mooie espressomachines en filterkoffie-waar. Bij Bocca hebben we een mooie espresso met melk gedronken. Je ziet en proeft dat de barista’s kundig zijn en weten hoe je een espresso zet en melk schenkt met mooie latte art.

Op naar Scandinavian Embassy. Deze espressobar bestaat al een tijdje en het stond op mijn lijstje nog te bezoeken venues. We kwamen iets na het middaguur aan en we hadden het geluk dat er net een tafeltje vrij kwam. Het was lekker druk… goed om te zien dat een zaak met aandacht voor koffie icm eten veel mensen trekt. We dronken er filterkoffie (een koffie uit Ethiopië en een koffie uit Kenia, beide gebrand door koffiebranders uit Scandinavië). Ik ben bang dat de drukte in de zaak ten koste ging van de aandacht voor de filterkoffie. Er is meer uit de koffies te halen dan de koffies die wij geserveerd kregen. Ik heb een zakje van de Ethiopische koffie (Heleanna, een Kochere, Yirgacheffe gebrand door Kafferostare Per Nordby) mee naar huis genomen en bereik daar hele mooie resultaten mee. Alleen aan de geur van de bonen en de gemalen koffie weet je dat je met een mooie koffie te maken hebt. Volgende keer beter.

Vlakbij Scandinavian Embassy vonden we Brazuca voor een Chemex gezet met de Braziliaanse koffie. Die hebben we dan ook gedronken. Naar onze smaak is de koffie wat aan de donkere kant gebrand, wat we duidelijk proeven in de koffie.

Als laatste bezochten we Lot SixtyOne, een vaste waarde in de koffietoer. Ondertussen was het gaan regenen. Een beetje verregend, kwamen we aan op de Kinkerstraat. Het was ook hier goed druk én lekker warm en droog. We kozen voor espresso-based koffies. Flat whites en americano’s. Bij Lot SixtyOne heb ik ook de koffie gekocht die ik heb verstuurd in het kader van de ThirdWaveWichteln. Een mooi, tot een groot evenement uitgegroeid initiatief waarbij filterkoffie door ware secret santa’s over de hele wereld wordt uitgewisseld. Misschien leuk om volgend jaar mee te doen (als het weer wordt georganiseerd, natuurlijk).

In de volgende blogpost ga ik meer in op mijn ervaringen met de Third Wave Wichteln…. tot snel!