Third Wave Wichteln 2015

admin Uncategorized

Third Wave Wichteln

In 2013 kwam ik voor het eerst posts op Facebook en tweets op Twitter tegen met als onderwerp #thirdwavewichteln. Het triggerde me wel. Ik heb zelf pas dit jaar voor het eerst meegedaan. Third Wave Wichteln is een initiatief waarbij koffie tussen koffieliefhebbers van over de hele wereld wordt uitgewisseld. Third Wave verwijst naar Third Wave coffee en Wichteln (Secret Santa) verwijst naar een Noord-Duits/ Scandinavisch fenomeen rond de Kerst, te vergelijken met ons lootjes trekken met Sinterklaas.

Third Wave Wichteln is een initiatief van een 3tal Duitse koffieliefhebbers: Markus Reuter, André Krüger en Thorsten Keller. Petje af voor deze jongens. Ondertussen doen er meer dan 2000 koffieliefhebbers van over de hele wereld mee aan deze uitruil. Ik kan me voorstellen dat ze de dagen dat de Third Wave Wichteln actief is, overstelpt worden door mails met vragen en verzoeken.

De website geeft een duidelijk overzicht van het initiatief. Hoe je mee kan doen, wat de voorwaarden zijn, etc.

Third Wave Wichteln 2015

Ik heb me zodra het kon, ingeschreven op de website thirdwavewichteln.com. Dan is het wachten totdat de inschrijving gesloten is. Niet lang daarna ontving ik een mail waar in staat vermeld aan wie ik de koffie kon versturen. Ik mocht mijn koffie naar Dusseldorf sturen. Nog relatief dichtbij… Ik heb zelf een 2tal zakken koffie van Lot SixtyOne verstuurd.

Een paar dagen nadat ik mijn koffie heb verstuurd, ontving ik mijn pakketje, uit de VS. Ik ontving een pak koffie met bonen uit Mexico. De verzender heeft de koffiebonen zelf gebrand. Mijn Secret Santa is liefhebber van Full City + Roast. Naar mijn smaak te donker, zelfs voor een espresso…. jammer de bammer.

Op Facebook is een groep gestart waar je vooral posts ziet van de koffie die mensen versturen én de koffie de mensen hebben ontvangen. Check ook Instagram…. Gisteren zag ik een post van Markus Reuter waarin hij aangaf dat er meer dan 2000 fotoos op Instagram zijn gepost. Stoer!

Doe jij volgend jaar ook mee? Ik zeker wel weer!